Ta med hunden ut i skogen

Hundar älskar att få komma ut i skogen för att nosa runt. Det blir ett härligt ombyte mot den lokala skogsdungen och den dagliga promenadslingan. Ska du ut och upptäcka skogen med din hund? I så fall finns det en mängd bra produkter att ha med sig som gör er vistelse lite trevligare. Allt beror givetvis på vad ni ska göra.

Många tycker om att ta med sig hunden ut i skogen när det vankas jakt. Andra föredrar att träna spår eller vandra i skog och mark för att ge hunden en rejäl dos motion. Oavsett vad anledningen är så älskar de flesta hundar att komma ut i friska luften och umgås med sin ägare.

Använda en löplina för maximal rörlighet

När du och din hund ska till skogs är det ofta inget bra alternativ att ha med sig ett kort koppel. Då blir nämligen din hunds rörelsefrihet mycket begränsad. Väl ute i skogen är det bäst om hunden får en längre lina så att den kan ta sig fram obehindrat. En löplina ger dessutom hunden en känsla av att gå lös, vilket är en stor frihet för hunden.

Med en löplina blir din hund mer självständig. Det är dessutom ett perfekt verktyg att använda om ni vill träna i skogen. Kanske är det ett perfekt tillfälle att träna på följsamhet och uppmärksamhet när hunden får gå fritt samtidigt som den kan smita.

Kombinera gärna löplinan med en sele. Då blir det extra bekvämt för din hund.

En hund är det bästa sällskapet i skogen

Tänk på ett din hund måste vara kopplad mellan den 1 mars och 20 augusti när ni är ute i skogen. Under den tidsperioden får hunden inte förfölja vilda djur. Efter den 20 mars är det däremot fritt fram för dig att ta med dig hunden ut i skogen för att jaga.

Om du inte har en jakthund hemma kan ni ändå bege er ut. Vad sägs om att ta med dig hunden ut på vandringsturer i skog och mark. Hunden kan även följa med ut när det är dags att plocka svamp.

Hundar klarar av mycket mer motion än vad man kanske tror. En heldag i skogen eller på en vandringsled är därför ett härligt nöje för hunden.

Rätt utrustning för att vandra med din hund

Under en vandringstur gäller det att ha med rätt utrustning. Vilken utrustning som krävs beror på hur långt ni ska vandra och hur bekvämt ni vill ha det. En tur på flera dagar kräver såväl tält som en tungt packad ryggsäck. En endagstur är däremot lite enklare att arrangera.

När ni vandrar är det bra att ha med sig ett stormkök för att laga lunch. Då kan ni njuta av en varm, lagad måltid ute i den friska luften. Det är också bra att ha sköna vandringsskor som är väl ingångna så att du slipper skavsår på fötterna. Om du och hunden ska gå långt i okända marker är det dessutom vettigt att ha med sig en karta utifall det skulle visa sig att telefonen saknar täckning ute i skogen. Kanske en smartklocka med både GPS och karta?

Ta gärna med en löplina till hunden så att den kan nosa runt. Glöm dessutom inte att även din hund behöver dricka under dagen, speciellt om det är en varm dag. Ta därför med en specialutformad vattenflaska för hundar med tillhörande skål så att vovven kan släcka sin törst.

Var artikeln hjälpsam?

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inget betyg satt

Leave a Comment